3alet

Osnovna ideja NTP NS programa 3alet jeste povezivanje studenata, nauke i privrede, dalji razvoj talenata u oblasti tehnološkog razvoja inovacija, kao i stvaranje uslova za osnivanje i razvoj većeg broja startap preduzeća. Učesnici programa su studenti, tehnološko razvojne kompanije i osnovana startap preduzeća ili stratap timovi.

Dan otvorenih vrata

Događaj koji je pre svega posvećen studentima Univerziteta u Novom Sadu sa ciljem upoznavanja sa mogućnostima dobijanja stipendija, obavljanja stručne prakse ili zaposlenja u vodećim srpskim kompanijama. Dan otvorenih obuhvata tri celine:

  1. Predstavljanje kompanija studentima u formi prezentacija; 
  2. Izložbeni deo gde u formi sajma studenti imaju priliku da na štandovima kompanija direktno komuniciraju sa predstavnicima kompanija i pronađu svoj put karijere; 
  3. Tematska predavanja na unapred definisane teme kompanija. 

Hakaton/Studentska takmičenja

Studentsko takmičenje kreirano sa ciljem da učesnici za 48 časova osmisle i izrade softversko rešenje na zadatu temu. Temu Hakatona kreira organizacioni tim zajedno sa kompanijama koje će biti uključene u program tako što će neko iz redova njihovog menadžment tima biti mentor ili član žirija. Tema je opšta i od značaja za lokalnu zajednicu grada i fokusiraće se na rešavanje aktuelnih problema grada Novog Sada putem savremene tehnologije i aplikacija kako bi se pružio kvalitetniji života građana u njemu. 

Pored izrade rešenja na zadatu temu, cilj je da se svim učesnicima Hakatona obezbede najkvalitetnije obuke kroz brojne radionice koje će držati najveći stručnjaci iz zemlje i inostranstva kako bi kroz ovu aktivnost stekli određena znanja koja će ih pripremiti za preduzetničku ili poslovnu karijeru. Prva tri pobednička tima Hakatona obezbeđuju sebi mesto u programu akceleracije koji je sledeća aktivnost našeg programa.

Startap program akceleracije

Program kreiran u cilju osnaživanja startap zajednice Srbije namenjen startapima u ranoj fazi razvoja proizvoda i osvajanja tržišta, kao i kompanijama sa dokazanom tržišnom trakcijom koja imaju za cilj da ubrzaju svoj rast. Startapima, koji prođu proces selekcije i budu izabrani od strane organizacionog tima i kompanija će biti na raspolaganju intenzivna obuka i mentorstvo od strane lokalnih i međunarodnih stručnjaka iz različitih oblasti tehnološkog preduzetništva, prilagođeno njihovim potrebama. Ideja programa je pomoći inovativnim preduzećima orijentisanim na rast da se pozicioniraju na globalnom tržištu, kao i da poboljšaju svoje poslovne kapacitete u razvoju pomoću kojih će povećati mogućnost privlačenja privatnih investicija.

Prijavite se na newsletter